ALLA ÄR VÄLKOMNA!

Den 11-12 augusti blir det äntligen pridefestival i Helsingborg igen, som vi längtar!

Det här året försöker vi göra festivalen något annorlunda. Vi vill skifta fokus från yta till innehåll och skapa mötesplatser som kan fortsätta växa resten av året. Hela lördagen blir det därför föreläsningar, workshops och mötesplatser. Vi vill att hbtq+-communityt ska få utrymme att ta plats i Helsingborg, inte bara en helg i augusti – utan alltid.

Därför har vi fattat beslut om att paraden den 12 augusti i år är något vi gör tillsammans. Vi delar inte upp oss i föranmälda block och vi lämnar parti- organisations- och företagsloggor hemma. Årets tema är KAMP och vi går tillsammans för att vi fått nog av begränsande normer, hot och hat. Alla är välkomna att gå med i paraden, det kommer finnas flera fordon med musik och pepp längs hela tåget och du väljer själv var du vill gå. Hoppas att vi ses!

 

För den som vill visa vad ens parti, företag eller organisation står för och hur ni jobbar med hbtq-frågor året om har vi öppnat upp för att själv arrangera programpunkter under Helsingborg Pride. Alla evenemang som är i linje med vår värdegrund kommer läggas in i vårt program, anmäl programpunkt här: https://goo.gl/forms/3nUu2TvLXrn3sl153

 

Vi för just nu flera spännande samtal med partier och organisationer om hur de bäst kan bidra med innehåll, snarare än yta, till årets pridefestival. Dessa samtal är nya för i år och vi välkomnar dem, vi behöver jobba tillsammans för att förändra i den här stan. Om du vill prata med oss nås vi här på facebook eller på: hej@helsingborg.se

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *