Paraden

30 juni 15.00
Facebookevenemang

Samling i Musikparken (ovanför Stadsparken, bredvid Konsul Perssons Villa).
Scenprogram och andra aktiviteter kommer ske i parken från 12.00. Se programmet.

Gatorna tillhör oss! Tillsammans färgar vi dem i regnbågens färger och visar att vi finns här varje dag om året, trots att normerna gör allt för att osynliggöra oss. Det här är en manifestation för HBTQ+personers rättigheter lokalt och globalt året runt.

Precis som förra året går vi enade i en parad för HBTQ+ personers rättigheter, inte för att manifestera enskilda organisationer. Därför går det inte att anmäla ett eget block i paraden och vi ber alla att lämna logotyper hemma. Vi drar gränsen vid mindre loggor i form av pins och knappar som en såklart får ha på sin jacka, väska eller tröja, men vi ber er respektera vår önskan om en enad parad där vi gemensamt manifesterar krav på förändring.

Paraden kommer som vanligt att frontas av Ung HBTQ/HBG som visar vägen framåt. Det kommer att finnas flera musiksektioner i paraden och du väljer själv var du vill gå. Gör gärna egna banderoller, plakat och förmedla din ståndpunkt. Som stöd i kampen välkomnar vi såklart även stolta allierade, anhöriga, vänner och föräldrar att backa upp i paraden!