Paraden

30 juni 15.00
Facebookevenemang

Samling i Musikparken (ovanför Stadsparken, bredvid Konsul Perssons Villa).
Scenprogram och andra aktiviteter kommer ske i parken från 12.00. Se programmet.

Gatorna tillhör oss! Tillsammans färgar vi dem i regnbågens färger och visar att vi finns här varje dag om året, trots att normerna gör allt för att osynliggöra oss. Det här är en manifestation för HBTQ+personers rättigheter lokalt och globalt året runt.

Precis som förra året går vi enade i en parad för HBTQ+ personers rättigheter, inte för att manifestera enskilda organisationer. Därför går det inte att anmäla ett eget block i paraden och vi ber alla att lämna logotyper hemma. Vi drar gränsen vid mindre loggor i form av pins och knappar som en såklart får ha på sin jacka, väska eller tröja, men vi ber er respektera vår önskan om en enad parad där vi gemensamt manifesterar krav på förändring.

Paraden kommer som vanligt att frontas av Ung HBTQ/HBG som visar vägen framåt. Det kommer att finnas flera musiksektioner i paraden och du väljer själv var du vill gå. Gör gärna egna banderoller, plakat och förmedla din ståndpunkt. Som stöd i kampen välkomnar vi såklart även stolta allierade, anhöriga, vänner och föräldrar att backa upp i paraden!

Paradvägen ser ut som ovan. Vi går från Musikparken längs Södra Storgatan hela vägen ner till Hälsobacken. Där svänger vi ner på Drottninggatan som vi går hela vägen fram till Stadsparken och sedan upp Trädgårdsgatan tillbaka till Musikparken.

Hela vägen går vi på asfalterad bilväg (eskorterad av polis som stänger av gatorna), tyvärr är det en bit kullersten vid Mariakyrkan, hör av dig om du behöver någon typ av stöd av oss för att följa med hela vägen så gör vi vad vi kan för att hjälpa till.

Paraden är uppdelad i tre ljudblock, först kör en bil med stereoanläggning där Ung HBTQ/HBG frontar och bestämmer musiken, därefter kommer ett sambaband att gå och frontar tredje blocket gör en glittrig bil med disco och dansmusik. Om du är känslig mot högt ljud rekommenderar vi bakre delen av paraden. Det finns även öronproppar att hämta ut i infotältet i parken, utan kostnad så långt lagret räcker.

Kontakta oss för fler frågor: hej@helsingborgpride.se eller fråga någon av våra volontärer på plats. De har Helsingborg Pride-tröjor och texten CREW på baksidan och finns lite överallt, men alltid i infotältet.