Program 2019

Lördag 29 juni

Lördagens aktiviteter hålls i ABFs lokaler på Södergatan 65. Lokalerna ligger på bottenplan, det finns ramper där det behövs samt stor toalett. Toaletterna är givetvis könsneutrala. Det finns en flyttbar hörslinga, kontakta våra volontärer vid behov av att använda den. Volontärerna känner du igen på deras t-shirts som det står ’Helsingborg Pride’ och ’crew’ på, de finns tillgängliga i alla lokaler, hela dagarna.

Om du har behov av lugn och ro mellan programpunkter och/eller du tycker det är för stimmigt i de lokaler som är öppna, kontakta en volontär så visar de dig till en plats där du kan ta en paus. Om du redan nu har frågor kring lokalen, programpunkterna och/eller tillgängligheten, kontakta oss gärna: hej@helsingborgpride.se

Som en hyllning till de som gått före oss i kampen har vi döpt rummen vi kommer vara i efter tre personer som var framstående i Stonewallupproret 1969 men som förde en livslång kamp för hbtq-personers rättigheter, nämligen Stormé DeLarverie, Marsha P. Johnson och Sylvia Rivera. Läs mer om dem genom att klicka på rumsnamnen nedan.

Rum Stormé

10.00-12.15 Queer Frukost & Film
Vi visar filmen En Armé av Älskande, bjuder på vegansk frukost och diskuterar.
Facebookevenemang

12.30-13.45 Samtal: Vems stolthet?
Vad är pride och för vem? Hur organiserar vi oss? Det blir panelsamtal med Reclaim Pride GBG, Caique Silverio som ligger bakom Prideupproret, DalaPride och Helsingborg Pride. Leder samtalet gör prideforskaren Anna Olovsdotter Lööv.
Facebookevenemang

14.00-15.15 Politisk dance-’n-sing-along
Vår allas musikalaktivist Mona Stahlin har nedstigit till Helsingborg för att genom sång och dans frigöra dig från politisk uppgivenhet och uppvigla till uppror och illdåd. Alla kan – och bör – vara med, oberoende dans- och sångvana!
Facebookevenemang

15.45-16.30 Queer spegling i kultur och konst – med skaparna av julkalendern 24 dates
Vinterns succejulkalender ’24 dates – a queer christmas calender’ fick oss att jubla – äntligen en jul som speglar våra brokigheter, omsorger och banaliteter! Nu kommer upphovspersonerna bakom serien till oss för ett samtal om queer representation, om skapande och tips för att själv börja göra den queera konst vi alla längtar efter att få uppleva.
Facebookevenemang

16.45-17.45 Föreläsning med Saga Becker
En intim föreläsning om att känna sig annorlunda, att känna sig utanför och fel. Vi får dela hennes känslor kring att växa upp i en småstad och hur svårt det är att förklara vem man är och hur man känner på insidan när det varken finns ord eller begrepp som förklarar det.
Facebookevenemang

Rum Marsha – Workshops

12-14.00 Skapande Förändring med Adrian Malmgren
En lärorik workshop där vi tillsammans lär oss skapa figurer och storys som förändrar, synliggör och normaliserar regnbågens alla färger.

14.30-16.00 Verbalt självförsvar med Mac Velasquez
Får du jobbiga frågor och möter du fördomar, känns det svårt att veta vad du ska svara? Kom och få hjälp att hitta de bästa svaren tillsammans med andra.
Obs! Workshop för dig mellan 13 och 25 år och som identifierar dig som HBTQ+ eller funderar över din sexualitet eller könsidentitet. Håller i passet gör Mac Velasquez som är projektledare för Ung HBTQ/HBG.

16.30-18.00 Poesi som motstånd med Yolanda Aurora Bohm Ramirez
Redan de bokstavliga gamla grekerna visste att den talade delen var central för texten, och tusentals år senare hittar vi mer och mer tillbaka dit genom. Kom och skriv, skrik, inspireras och provoceras!

Facebookevenemang för alla workshops

Rum Sylvia – häng, fika och verkstad

Även om du inte är lockad av någon av programpunkterna så kommer det finnas ett rum där du kan fika, snacka, bidra till vårt fanzin, pyssla och skapa plakat till paraden. Kom och häng bara!


KVÄLLSAKTIVITET!
19.00-22.00 Pubhäng med stand up & quiz
Stand up med Pernilla Hammargren och pridequiz med Jörgen Wahlström.
Plats: Radisson Blu Metropol Hotel, Carl Krooks gata 16
Facebookevenemang


Söndag 30 juni

Scenshow & aktiviteter
Konferencier: Yolanda Aurora Bohm Ramirez
12.00 – Anna Jadéus spelar visor för regnbågsknytt
12.30 – Tina Wilhelmsson spelar normkritiska visor
13.15 – DJ Feministpsykos gör parken till ett dansgolv
13.45 – Tami T bjuder på glittriga synthmelodier
14.15 – Prisutdelning, årets HBTQ-utmärkelser
Observera att tiderna ovan är cirkatider.
I parken finns även möjlighet att göra plakat inför paraden, köpa flaggor, träffa RFSL Helsingborg, Ung HBTQ/HBQ samt såklart bara hänga.
Plats: Musikparken, Södergatan bredvid Konsul Perssons Villa

15.00 PARADEN!
Läs mer om årets parad här.

Fler arrangemang!

Alla som vill är välkomna att arrangera programpunkter under Helsingborg Pride, så länge de stämmer överens med vår värdegrund. Här ser ni årets externa programpunkter (uppdateras löpande).

23 juni 17.00 Regnbågsmässa med tema: Stonewall
Vi kommer att fira regnbågsmässa som bär temat Stonewall, för att minnas de som gått före oss i kampen och att vi kommer fortsätta kämpa tills vi alla delar samma livsvillkor och utrymme.
Plats: Adolfsbergskyrkan
Arrangör: Svenska kyrkan, Gustav Adolfs församling

26 juni 18.00-19.30 Spelning med Alba Bergeling och Hampus Carlsson
Alba Bergeling spelar soulig pop med jazziga undertoner med texter om ämnen som självkännedom, andlig frigörelse, lidande och queer kärlek och Hampus Carlssons musik rör sig mellan eufori och melankoli och bottnar i Hampus egna erfarenheter.
Plats: RumEtt, Dunkers Kulturhus
Arrangör: Dunkers Kulturhus

27 juni 17-20.00 Ung hbtq/hbg <3 Helsingborg Pride
Ung hbtq/hbg öppnar sina dörrar mitt i sommaren för att peppa och förbereda inför årets pride! Fokus på träffen kommer vara att måla banderoller, pyssla och fika. Allt är gratis och material finns på plats. Välkommen!
Ung HBTQ/HBG är en mötesplats för dig mellan 13-25 år som identifierar dig som HBTQ+ eller funderar över din sexualitet eller könsidentitet.
Plats: Mötesplats Kalifornia, Kaliforniegatan 4 i Helsingborg
Arrangör: Ung hbtq/hbg

28 Juni 18-22.00 Lesbisk Afton med livemusik
Smygstarta Helsingborg Pride med en kväll där vi äter god vegetarisk mat, lyssnar på stämningsfull musik av Anna Jadéus och Cajsa Färlin och bara har det härligt i ett lesbiskt rum. Förhandsbokning krävs för ätande gäster görs här.
Plats: Vegeriet, Järnvägsgatan 25
Arrangör: Lesbisk Makt & Helsingborg Pride
Facebookevenemang

29 juni 14-16.00 HBTQ rörelsen måste vara antirasistisk
Föreläsning och workshop med Nazli Moloudi, som är feminist, antirasist och samhällsdebattör med med en skarp marxistisk analys.
Plats: D-salen, ABF, Södergatan 65
Arrangör: Ung Vänster och Vänsterpartiet Helsingborg
Facebookevenemang