Utmärkelser

Sedan 2018 har vi delat ut utmärkelser i samband med prideparaden. Under kategorierna årets mötesplats, årets fighting spirit och årets pionjär har allmänheten kunnat nominera och besökarna på pride röstat på den de tycker förtjänar utmärkelserna.

Vinnare 2019

Årets gemenskap/mötesplats: Ung HBTQ/HBG

En mötesplats för unga hbtq-personer där vi får vara stolta över vilka vi är utan att någon höjer på ögonbrynen eller ifrågasätter. Här finns fika, pysselgrejer och spel. Här finns äldre förebilder som visar att det går att växa och leva som hbtq-person. Framför allt är Ung HBTQ/HBG en plats där det skapas hopp om en bättre framtid och en vilja att fortsätta leva.

Årets fighting spirit: Camilla Bergvall 

Outtröttligt har Camilla gång på gång plockat upp facklan och kämpat vidare i ett allt hårdare klimat för att andra ska kunna se ett ljus i mörkret. Som arrangör för Pride, drivkraft bakom Lesbisk frukost och styrelseledamot för RFSL Helsingborg försöker hon året om att skapa en bättre situation för hbtq+-personer i Helsingborg. Hennes stridsanda och oförtrutna ställningstagande för allas rättigheter inspirerar till och möjliggör förändring. Camillas snabba svar och välformulerade argument i media, politiska samtal och debatter synliggör våra frågor året runt. 

Årets pionjär: Lisa Säthil 

Lisa har under de senaste tre åren tagit sig an uppgiften att göra RFSL Helsingborg till en stabil och välorganiserad förening, trots motvinden i staden. Genom otaliga timmar bakom kulisserna med administration, organisering och pappersarbete som de flesta inte uppskattar, och genom nätverkande och möten med beslutsfattare i staden har Lisa lyckats göra RFSL Helsingborg till en väl fungerande förening med en ny lokal som kan börja fokusera på förändring och verksamhet.  Utan Lisa hade det inte hänt. 


Vinnare 2018

Årets mötesplats : Ung HBTQ/HBG
Ung HBTQ/HBG är en otroligt viktig och återkommande trygg plats för unga hbtq-personer i Helsingborg som ofta inte har någon annanstans att ta vägen. Där kan en kan känna sig trygg, få nya vänner, vara sig själv och känna gemenskap och pepp. Där finns fantastisk personal med stort hjärta och engagemang. Att vara ung, osäker och sökande HBTQ-person är tufft och Ung HBTQ är verkligen ett vattenhåll för att få stöd och energi för att klara vardagen. Ung HBTQ är dessutom för många en unik ingång till HBTQ-communityt där en kan fortsätta utvecklas och hitta nya gemenskaper.

Årets fighting spirit: Jinn Säthil
Jinn är den drivande bakom mötesplatsen Ung HBTQ/HBG. Jinn är en sann eldsjäl som verkligen jobbar för att ”hens kids” ska ha en mötesplats där dom mår bra och känner sig trygga och kan vara sig själva. Ingen har större fighting spirit än Jinn när kommer till att förändra och framför allt driva frågor kring hbtq och framför allt för unga människor. Med stort personligt engagemang och gedigen kunskap ser hen till att driva igenom och upplysa på vardaglig bas, det är ett ständigt pågående arbete. Hen är både modig och envis och en stor förebild och en trygg punkt för många unga. Hen brinner för att skapa den trygghet vi alla behöver när samhället svikit oss.

Årets pionjär: Jinn Säthil
Ingen har trampat upp fler vägar än Jinn när kommer till att göra plats för unga hbtq-personer och driva deras frågor. Jinn är en person som slåss i motvind, vänder på lagtexter och tampas med politiker om det så behövs, för allas rätt att existera. Med stort personligt engagemang och gedigen kunskap ser hen till att driva igenom och upplysa på vardaglig bas, det är ett ständigt pågående arbete. Hen är både modig och envis och min allra största förebild och en trygg punkt för många unga.